Modele de subiecte | Bac Română 2019

Vei susține examenul de Bacalaureat în anul 2019? În cazul acesta trebuie să știi că structura subiectelor din cadrul probei la limba și literatura română este identică cu cea de anul trecut.

Modelul de subiect pentru limba română, publicat pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării în data de 2 noiembrie 2018, a fost rezolvat de către profesorii nostri de limba și literatura română, iar răspunsurile le vei putea consulta accesând acest eBook.

Primele două subiecte sunt identice atât pentru profilul real, cât și pentru cel uman. Astfel, subiectul I este format dintr-un fragment din textul „Jurnal” de Tudor Vianu. Pe baza acestuia trebuie să răspunzi la cinci întrebări, iar apoi să scrii un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă transformările în societate se reflectă sau nu în înfățișarea unui oraș, făcând referire la informațiile din textul primit. Al doilea subiect presupune prezentarea, în minimum 50 de cuvinte, perspectiva narativă din fragmentul din textul „Adam și Eva” de Liviu Rebreanu.

Și la subiectul al III-lea cerința este asemănătoare. Elevii de la real au primit cerința de a redacta un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţi ale unui roman al experienţei studiat, în timp ce elevii de la uman trebuie să prezinte particularităţi de construcţie a unui personaj dintr-un roman al experienţei studiat.

Modele de subiecte | Bac Română 2019

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.