Proba orală

Pregătește pentru proba orală a examenului de Bacalaureat la limba și literatura română rezolvând modelul de subiect pentru anul 2018. După ce ai exersat răspunzând singur la întrebări, poți verifica cum au redactat profesorii Liceunet răspunsurile. 

Fragmentul regăsit în cadrul modelului pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice în limba română, anul 2018, a fost din opera Memorii de Mircea Eliade. Citește rezolvarea elaborată de către profesorii noștri și îți va fi mai ușor să te pregătești pentru proba orală.

Citeşte textul cu voce tare.

Despre părinţii mei, dar mai ales despre mama, voi avea mereu de spus în decursul acestor amintiri. Deocamdată, aş vrea doar să adaug că, la instalarea noastră definitivă la Bucureşti, mama era încă foarte tânără, nu împlinise încă 30 de ani. Pe atunci, era frumoasă şi încă elegantă, dar puţini ani mai în urmă, în timpul ocupaţiei germane şi imediat după război, când am sărăcit, mama a renunţat treptat la eleganţă şi la cochetărie. La 35 de ani, a hotărât că nu mai e tânără, că are copii mari şi că trebuie să trăiască numai pentru ei. N-a mai vrut să-şi cumpere nimic pentru ea, şi ducea singură toată casa, [...] să-şi poată ţi…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in