Modele de subiecte | Bac Istorie 2020

În cadrul acestui eBook vei găsi rezolvarea Modelelor de subiecte propuse pentru examenul de Bacalaureat la Istorie din 2020.

Cele 3 subiecte solicita rezolvarea următoarelor elemente:

În cadrul primului subiect, pe baza a două surse, trebuie rezolvate 7 cerințe. Printre acestea enumerăm: numirea unui domnitor, prezentarea unui informații referitoare la boieri, menționarea a două state românești, prezentarea altor două fapte istorice referitoare la implicarea românilor în relațiile internaționale de la sfârșitul Evului Mediu și începuturile modernității sau menționarea unei caracteristici a unei instituții centrale din spațiul românesc, la sfârșitul secolului al XIV-lea și în secolul al XV-lea.

Subiectul al II-lea solicită, tot pe baza unui text, răspunsul la 6 cerințe. Majoritatea au o complexitate scăzută: numirea unui spațiu istoric din sursă, precizarea secolului, menționarea domnitorului și a unui eveniment desfășurat în anul 1859, menționarea a două informațiile referitoare la instituțiile formate în 1862, dar avem și cerințe cu un grad de dificultate mai ridicat: formularea unui punct de vedere referitor la Convenția din 1858, susținut cu două informații selectate din sursă și argumentarea printr-un fapt istoric relevant, afirmația conform căreia un proiect politic, elaborat anterior evenimentelor la care se referă sursa dată, a contribuit la constituirea statului român modern.

Subiectul al III-lea presupune elaborarea unui eseu despre România în secolul al XX-lea, având în vedere o serie de itemi.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Modele de subiecte | Bac Istorie 2020

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 21.09.2020
  Este de mare ajutor elevilor de liceu! Mulțumim ca existați!
 • 11.05.2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun!
 • 08.10.2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a