Mișcarea legionară

Vrei să știi cine au fost legionarii și ce i-a caracterizat? În acest referat despre mișcarea legionară din România îți prezentăm principalele informații despre activitățile lor și contextul istoric în care au avut loc. Înainte de a începe să citești, te invităm să consulți dicționarul cu principalii termeni legați de mișcarea legionară.

Mișcarea legionară s-a caracterizat printr-o ideologie fascistă la care s-au adăugat elemente cu un pronunțat caracter religios ortodox. În ce privește începuturile mișcării legionare, în referat discutăm despre formarea Legiunii Arhanghelului Mihail și a Gărzii de Fier. Apoi îți prezentăm activitatea mișcării legionare în timpul domniei lui Carol al II-lea. Aici accentul este pe asasinatele politice comise de legionari, pe asasinarea liderului Corneliu Zelea Codreanu și pe inființarea partidului legionar Totul Pentru Țară.

Continuăm cu prezentarea perioadei în care legionarii au fost la guvernare alături de Generalul Ion Antonescu, ce a dus la desemnarea Statului Național-Legionar. În această perioadă se comit acte de o violență extremă în istoria României, precum pogromul de la București sau masacrul de la Jilava

Guvernarea legionarilor se încheie odată cu înfrângerea lor în rebeliunea față de Antonescu. O parte dintre legionari fug apoi din țară, inclusiv liderul de atunci al mișcării, Horia Sima. Alții au fost arestați, fiind apoi deținuți în închisorile comuniste.

La final găsești o sinteză cu principalele evenimente în ordine cronologică. Astfel, referatul nostru te ajută să înțelegi cum au curs evenimentele istorice cu privire la mișcarea legionară.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Mișcarea legionară

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.