Lock

Recreația mare de Mircea Sântimbreanu

Lock

„Recreația mare” este un volum care reunește o serie de povestiri pentru copii scrise de Mircea Sântimbreanu, autor român cunoscut mai ales datorită operelor sale destinate celor mici.

Volumul a fost publicat pentru întâia oară în anul 1965, iar în scrierea acestor povestiri autorul a valorificat și experiența acumulată în perioada în care a lucrat ca profesor de istorie. Așadar, povestirile sunt despre elevi care învață bine, își fac temele, sunt harnici, își respectă colegii și profesorii, dar și despre elevi care chiulesc, copiază la teste, își mint părinții, își uită caietele acasă sau sunt obraznici. Prin povești cu tâlc, autorul ne prezintă neliniștile copiilor, precum și eforturile depuse de profesori pentru a-i pregăti pentru școală.

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet conține detalii despre câteva dintre cele mai reprezentative dintre povestirile care compun volumul „Recreația mare de Mircea Sântimbreanu”, printre acestea numărându-se: Motivarea absenței, Unde se varsă Nilul?, Jocul culorilor, De ce au dispărut zmeii? sau Mi s-a terminat caietul. 

Totuși, dacă ai nevoie de un rezumat mai detaliat și ești curios să afli ce se petrece în fiecare dintre cele aproape 100 de texte care compun volumul, îți oferim acces la un rezumat pe capitole

Totodată, vei putea citi detalii despre personaje, precum și un comentariu și o fișă de lectură, cât și un material care conține ideile principale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Recreația mare de Mircea Sântimbreanu

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 03/09/2022
    Scris de Elev in clasa a 8-a
    faptul ca e aproape singurul material pe Recreatia mare e destul de suparator