Tema și viziunea despre lume

Opera literară Zmeura de câmpie de Mircea Nedelciu este unul dintre romanele post moderniste, de aceea, în cazul în care la subiectul III de la examenul de Bacalaureat de la limba și literatura română vei primi cerința de a scrie un eseu în care să prezinți tema și viziunea despre lume într-un roman scris după 1980, poți scrie despre această operă. Eseul în care găsești prezentarea temei și a viziunii despre lume în romanul „Zmeura de câmpie” a fost scris de către profesori de limba și literatura română într-un limbaj cât mai simplu și pe înțelesul tău și respectă reperele menționate în cerințele de la Bac.

Tema romanului este veșnicul mister al raportului incert dintre memorie şi adevăr, ce rezultă în imposibilitatea recuperării trecutului autentic. De asemenea, romanul abordează chestiunea căutării identității personajelor, care fuseseră copii pierduți de părinții lor și crescuți în orfelinate în perioada dificilă postbelică. Conform acestei tematici, atmosfera dominantă pe tot parcursul romanului este aceea de căutare perpetuă, umbrită de confuzia rezultată din absurdul lumii ostile de după război. (...) Tema principală se intersectează puternic cu cea a războiului, întrucât destinele lor sunt puternic influențate de starea politică a vremii, marcată de Cel de-al Doilea Război Mondial, iar apoi de instalarea regimului comunist...

Tema principală se intersectează puternic cu cea a războiului, întrucât destinele lor sunt puternic influențate de starea politică a vremii, marcată de Cel de-al Doilea Război Mondial, iar apoi de instalarea regimului comunist. Astfel, capitolul „F. Zmeura de câmpie” relatează experiențele de pe frontul de luptă de la Kijov, (Cehoslovacia), unde aveau loc lupte cu Germania, deși rușii se aflau numai la ....”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in