Modul în care se reflectă o temă

Redactarea unui eseu despre modul în care se reflectă o temă în romanul Zmeura de câmpie de Mircea Nedelciu este una dintre cerințele pe care le poți întâlni la examenul de Bacalaureat. Citește materialul nostru pentru a vedea cum trebuie scris un eseu pentru examenul de Bacalaureat și cum te poți asigura că ai respectat toate reperele din cerință.

Totodată, ține cont de faptul că acest roman eseu unul postmodernist.

Modul în care ea se reflectă în opera de față se află în strânsă legătură cu realitățile zugrăvite în cadrul romanului. Astfel, asemenea celor trei protagoniști, lumea postbelică este considerată de către autor a fi o lume «orfană» aflată în căutarea propriei identități. 

Tema se reflectă în această operă și prin reprezentarea problemei de comunicare dintre generații, întrucât există o ruptură între tinerii din anii '70 și părinții lor. Această idee este redată în următoarea secvență: «Tinerețea și vârsta matură a omului care ți-a fost tată (îți este!), trebuie să fi existat acest om, s-au petrecut într-un timp de neînțeles. Nici un criteriu nu mai este același. Semnele acelui om, dacă le-ai găsi, ar fi imposibil de interpretat, reacțiile lui la întâmplările propriei vieți vor rămâne pentru tine învăluite în mister». 

Legătura dintre identitate și memorie evidențiază și mai bine tema...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in