Lock

Nora sau Balada zânei de la Bâlea Lac

Lock

Nora sau Balada zânei de la Bâlea Lac este numele unei povestiri scrise de Mircea Nedelciu și incluse în volumul de proză scurtă „Efectul de ecou controlat”, publicat în anul 1981.

Opera spune povestea Norei, o tânără de 16 ani care este cabanieră în Munții Făgăraș. Ea se îndrăgostește de Doru, un salvamontist, și decide să fugă cu acesta în munți pentru ca nimeni să nu intervină în povestea de dragoste pe care fata o idealiza. Cu toate acestea, povestea de dragoste dintre cei doi nu se derulează așa cum fata își imaginase, astfel că intervin dezamăgirile. 

Cu ajutorul comentariului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet vei afla mai multe despre povestea Norei și vei înțelege care este tematica pe care o abordează autorul. Tot aici am inclus detalii despre personaje, perspectiva narativă sau apartenența la postmodernism, elemente pe care este important să le menționezi în cazul în care vei avea de redactat un eseu despre opera Nora sau Balada zânei de la Bâlea Lac de Mircea Nedelciu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Nora sau Balada zânei de la Bâlea Lac

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.