Particularități de construcție a unui personaj

La examenul de Bacalaureat la limba și literatura română, subiectul al III-lea, poți primi și cerința de a scrie un eseu despre particularitățile de construcție a unui personaj din romanul Femeia în roșu de Mircea Nedelciu, Adriana Babeți și Mircea Mihăieș. Aici vei găsi toate detaliile importante despre personajul principal, Ana Persida Cumpănaș, dar și explicații referitoare la operă.

„Romanul spune povestea Anei Persida Cumpănaș, personajul principal, feminin al romanului, ale cărei trăsături sunt conturate de mărturiile personajelor care declară că ar fi cunoscut-o. Întrucât romanul nu se situează întru totul nici în realitate, nici în ficțiune, dar este puternic ancorat în real, avem de-a face cu un personaj realist. Aceasta ia parte la acțiune, prezentată în manieră veridică. Deși se creează impresia de autenticitate și verosimilitate, în realitate pluriperspectivismul nu face decât să instaleze confuzia.

Având statutul de emigrantă în Statele Unite ale Americii, eroina pătrunde în lumea interlopă și îl predă autorităților pe gangsterul Dillinger, având în final un sfârșit misterios.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in