Eseu

Romanul „Femeia în roșu” este o operă inedită, una dintre cele mai importante scrieri contemporane din literatura română și totodată primul experiment de scriere colectivă (o echipă de trei scriitori: Adriana Babeți, Mircea Mihăieș și Mircea Nedelciu). Eseul de mai jos însumează informațiile esențiale despre acest roman, de care vei avea nevoie pentru a te pregăti corespunzător pentru examenul de Bacalaureat. Acesta cuprinde următoarele: date despre operă și autori, tema operei, elemente de structură și compoziție, apartenența la postmodernism, perspectiva narativă.

Romanul postbelic „Femeia în roșu” reprezintă primul experiment de scriere colectivă din literatura română, având trei autori: Mircea Nedelciu, Adriana Babeţi și Mircea Mihăieş. Prima publicare a romanului a avut loc în anul 1990, când acesta a apărut la editura „Cartea românească”. Un an mai târziu, romanul a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor. 

Tema romanului este reprezentată de procesul scrierii despre senzațional, alături de preocuparea pentru prezentarea diferitelor mentalități, a perspectivelor culturale și politice specifice anumitor  provincii românești (mai ales Ardeal și Banat). Această tematică este abordată prin intermediul poveștii a două personaje, ale căr…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in