Femeia în roșu

Femeia în roșu este un roman postbelic, postmodernist și realist, care îi are drept autori pe Mircea Nedelciu, Adriana Babeți și Mircea Mihăieș. Opera a fost dată spre publicare în anul 1988, însă a fost retrasă din tipografie și publicată abia în anul 1990 de Editura Cartea Românească, iar un an mai târziu a primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru proză.

Romanul spune povestea Anei Persida Cumpănaș, o emigrantă în Statele Unite ale Americii, care pătrunde în lumea interlopă și îl predă autorităților pe gangsterul Dillinger, având în final un sfârșit misterios.

Din anul 2000, romanul se regăsește și în programa pentru limba și literatura română, clasa a X-a, dar și în programa pentru examenul de Bacalaureat. Așadar, pentru a-ți fi mai ușor să te pregătești pentru școală, ți-am pregătit rezumatul romanului, un comentariu și o serie de eseuri care respectă structura celor menționate în cerința de la Bac (tema și viziunea despre lume, particularități de construcție a unui personaj, relația dintre două personaje). Vei ști cum să structurezi un material de nota 10, dar vei și înțelege mult mai bine tematica romanului Femeia în roșu de Mircea Nedelciu, Adriana Babeți și Mircea Mihăieș.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Femeia în roșu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.