Șarpele

Șarpele, nuvela fantastică scrisă de către Mircea Eliade, a fost publicată pentru prima oară în anul 1937 de către Editura Națională S. Ciornei. Apartenența la specie a operei a stârnit controverse în rândul criticilor literari, unii dintre ei afirmând că textul este un roman, așa cum a și fost intitulat în prima ediție publicată.

Pentru a scrie acestă nuvelă Eliade se inspiră din folclor, însă opera are la bază și o întâmplare reală petrecută pe lacul Snagov, la care a luat parte Ioan Alexandru Brătescu-Voinești, acesta povestind că a asistat la fermecarea unui șarpe. Poți accesa rezumatul nuvelei aici.

Mai multe despre modul în care tânărul Andronic duce o viață dublă, atât ca om, cât și ca șarpe, dar și informații despre apartenența la specie a operei, tematica sau personajele care iau parte la desfășurarea acțiunii poți găși în cadrul comentariului.

Achiziționează eBook-ul redactat de către profesorii noștri și vei avea o sursă de inspirație pentru scrierea oricărui tip de material despre nuvela Șarpele de Mircea Eliade. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Șarpele

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.