Rezumat

Ai primit cerința de a realiza rezumatul operei „Romanul adolescentului miop” de Mircea Eliade? Vrei să afli cum sunt prezentate întâmplările petrecute în tabăra de la Sibiu? Echipa Liceunet îți oferă ajutor pentru realizarea temelor și îți pune la dispoziție un rezumat pe capitole care conține exact aceste informații. Astfel, dacă vrei să îți amintești cele mai importante secvențe din Romanul adolescentului miop scris de Eliade, îți recomandăm să citești acest rezumat și vei putea răspunde oricărei cerințe pe care o vei primi din partea profesorului de la clasă. 

De asemenea, citind „Romanul adolescentului miop Rezumat” vei putea redacta orice tip de eseu, întrucât aici găsești toate informațiile de care ai nevoie.

„Opera de față conține trei părți și treizeci și șase de capitole (prima parte conține zece capitole, iar următoarele două, câte opt). Primul capitol, intitulat «Trebuie să scriu un roman», îl înfățișează pe adolescentul Eliade, copleșit de îndatoririle școlare care nu-i satisfăceau nicidecum curiozitatea intelectuală. Aflat în prag de corigență la matematică și germană, el găsește soluția evadării din această situație: va scrie un roman de succes care, odată apărut în librării, îi va oferi notorietatea de care are nevoie pentru a nu se mai ocupa cu asemenea activități triviale.

În capitolul al doilea («Gloria lui Robert») facem cunoștință cu Robert, unul din prietenii lui Eliade, a cărui personalitate este mereu schimbătoare și adaptabilă. Pe parcursul acestui capitol ni se relatează prima aventură a lui Eliade în parcul Carol, alături de prietenii săi, Robert, Perri și Dinu, care urmau să se întâlnească cu patru fete.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in