Fișă de lectură

Citește fișa de lectură pe care profesorii noștri au pregătit-o pentru opera Romanul adolescentului miop și vei reuși să reții cele mai importante detalii despre acest text.

....

Date despre operă: „Romanul adolescentului miop” este o operă scrisă de către Mircea Eliade sub forma unui jurnal, în care acesta reproduce procesul scrierii romanului însuși. Aceasta încadrează lucrarea de față în categoria metaromanului. Ca dintâi operă autobiografică a lui Eliade, începută în anul 1921, a avut drept prim titlu „Jurnalul unui om sucit”. Forma definitivă a operei a fost redactată în 1925, sub titlul „Romanul adolescentului miop”, urmând ca aceasta să fie descoperită abia după moartea autorului și publicată abia în anul 1988.

Alte opere ale autorului: „Noaptea de Sânziene”, „Maitreyi”, „Domnișoara Christina”, „Nuntă în cer”, „Huliganii”, „La țigănci”

Genul literar: Genul epic

Specia: roman

Tip de roman: roman subiectiv, autobiografic, bildungsroman, roman al experienţei

Semnificația titlului: Titlul operei se referă la limitările fizice care intervin în evoluția stimei de sine a unui adolescent strălucit din punct de vedere intelectual.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in