Romanul adolescentului miop

„Romanul adolescentului miop” este primul roman autobiografic al lui Mircea Eliade și, totodată, opera de debut a autorului. Prima variantă a operei s-a numit „Jurnalul unui om sucit” și a apărut în anul 1921, însă forma definitivă a fost redactată în 1925, sub titlul „Romanul adolescentului miop”. Textul rememorează experiența de licean a lui Mircea Eliade și prezintă încercările adolescentului în căutarea sinelui, precum și începuturile carierei de scriitor.

Unul dintre motivele pentru care trebuie să consulți eBook-ul despre Romanul adolescentului miop este acela că opera se regăsește în programa pentru limba și literatura română, clasa a IX-a, numărându-se printre acele texte care abordează tematica „Adolescența”. În plus, tot aici vei găsi trimiteri spre materiale mai ample care te vor ajuta să îți îmbunătățești performanțele școlare și să obții notele dorite.

Așadar, dacă ai nevoie să îți reamintești care sunt principalele întâmplări prin care trece personajul central al textului sau fie că vrei să argumentezi apartenența la specia romanului a textului sau să realizezi portretul lui Eliade, informații de aici îți vor fi de mare ajutor pentru a-ți structura propriile eseuri.

De asemenea, în acest eBook vei găsi un comentariu și fișa de lectură a operei lui Eliade.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Romanul adolescentului miop

[5]
Review-urile utilizatorilor
 • 23.01.2018
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Este excelent atata ca o fisa de lectura si pentru aceasta nu strica .
 • 14.10.2021
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  imi plac ideile abordate si felul de exprimare
 • 27.04.2020
  👍
 • 11.01.2021
  Scris de Elev in clasa a 9-a