Fișă de lectură

Fișa de lectură a nuvelei „Pe strada Mântuleasa” de Mircea Eliade te va ajuta să îți reamintești detaliile importante despre această operă și să te poți pregăti mai eficient pentru ora de limba și literatura română. Accesând această fișă de lectură vei găsi date despre viața și opera autorului, vei afla cărui gen și curent literar aparține textul, dar și care este tematica abordată.

....

Alte opere ale autorului: Huliganii (roman), Întoarcerea din rai (roman), Romanul adolescentului miop (roman), Tratat de istorie a religiilor.

Specia literară: Nuvelă

Genul literar: Genul epic

Personaje: Zaharia Fărâmă, Dumitrescu, Vasile Borza, Vasile Economu, Anca Vogel, Oana, Lixandru, Iozi, Darvari, Abdul.

Semnificația titlului: Titlul este unul sugestiv și are menirea de a seta cadrul în care urmează să se desfășoare acțiunea, respectiv „Pe strada Mântuleasa”. Titlul este inspirat din copilăria autorului, aceasta fiind strada pe care era localizată școala primară unde a învățat, dar și strada pe care îi plăcea să se joace și să o străbată.

Viziunea autorului: Viziunea despre lume a autorului este una ce împletește două noțiuni antitetice, sacrul și profanul, care se completează.

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in