Pe strada Mântuleasa

Pe strada Mântuleasa este o nuvelă fantastică scrisă de către Mircea Eliade și publicată pentru prima oară în anul 1968 într-un volum realizat de Editura Caietele Inorogului din Paris. Ani mai târziu, textul a fost tradus în peste 15 limbi străine, iar în anul 1981 opera a fost inclusă în volumul „În curte la Dionis”, tipărit de Editura Cartea Românească din București.

Opera are ca subiect anchetarea de către Securitate a fostului director al școlii primare situate pe strada Mântuleasa, Zaharia Fărâmă. La fel ca în majoritatea operelor lui Eliade, realul se împletește cu imaginarul, autorul reușind să își demonstreze talentul atât prin setarea cadrului și crearea personajelor, cât și prin abilitatea de a se dedubla, creând povești în povești, prin intermediul simpaticului personaj Fărâmă.

Te vei familiariza cu subiectul nuvelei Pe strada Mântuleasa de Mircea Eliade și vei ști să scrii eseuri bine documentate după ce vei citi comentariul, rezumatul, fișa de lectură și materialul în care se demonstrează apartenența la specie a operei, pe care ți le pune la dispoziție echipa Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Pe strada Mântuleasa

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.