Rezumat

Rezumatul romanului Nuntă în cer de Mircea Eliade te va ajuta să îți reamintești cele două povești de iubire trăite de Andrei Mavrodin și Barbu Hasnaș, iar pornind de la aceste informații să scrii eseuri mai ample și să răspunzi la cerințele din manualul de limba și literatura română.

„Romanul „Nuntă în cer” face parte din literatura română modernă interbelică și a fost publicat pentru prima dată la București, în anul 1938. Acesta se încadrează în categoria romanului erotic, fiind, de asemenea, un roman al autenticităţii şi al experienţei.

Din punct de vedere structural, Nuntă în cer este compus din două părţi. Acestea cuprind două relatări, ce au în comun același personaj, și anume, Ileana (sau „Lena”). Fiecare experienţă de iubire este relatată cronologic, însă poveștile sunt inversate, astfel încât prima povestire aparține experienţei celei mai recente. Andrei Mavrodin și Barbu Hasnaș se cazaseră la o cabană pentru a vâna. Cei doi încep să se destăinuie unul altuia și astfel, romanul începe cu istorisirea poveștii de iubire dintre Andrei Mavrodin și Ileana. Mavrodin se întoarce acasă din oraș, găsind un plic de la Ileana, iubita sa, care plecase definitiv, fără a menționa destinația. Aceasta îl ruga să nu o caute, deși i se arăta recunoscătoare pentru fericirea de care avusese parte alături de el. Motivul din spatele despărțirii era dragostea lor «neroditoare», survenită în urma refuzului lui Mavrodin de a avea copilul cu care Ileana rămăsese însărcinată. Astfel, ea se văzuse obligată să avorteze, iar trauma fusese de nesuportat.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in