Relația dintre două personaje

Vei evidenția mai bine relația dintre două personaje ale romanului Nuntă în cer de Mircea Eliade citind acest material. În plus, el îți va folosi ca sursă de inspirație pentru a putea răspunde mai complex la cerința de a scrie un eseu în care să prezinți relația dintre două personaje dintr-un roman al experienței, întâlnită în modelul de subiect pentru Bacalaureatul din 2013.

Misterul este prezent pretutindeni pe parcursul romanului, acesta fiind mereu oferit de personajul feminin. În timp ce bărbații se destăinuie sincer și meticulos unul altuia, Ileana simbolizează elementul feminin pentru Eliade, care o îmbracă pretutindeni într-o aură misterioasă, de nepătruns. Lui Mavrodin îi este imposibil să afle despre trecutul femeii, care îi dezvăluie doar că a trăit timp de patru ani la Berlin și că își revenise după despărțirea survenită în urma unei mari iubiri. Astfel, statutul social al Ilenei este imposibil de aflat.

În cele din urmă, iubirea lor se destramă în urma micilor episoade de gelozie, dar mai ales din cauza faptului că Mavrodin nu își dorea copii, spre deosebire de iubita sa. Structura şi natura lui artistică resping viaţa casnică, întrucât el consideră că «artistul era blestemat să rămână singur, fără urmaşi».”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in