Perspectiva narativă

 „Nuntă în cer” este un roman modern interbelic scris de Mircea Eliade și publicat pentru prima dată la București, în anul 1938. Roman erotic, al autenticităţii şi al experienţei, „Nuntă în cer” ilustrează motivul cuplului și mitul iubirii drept tematici principale, Eliade creând în romanele sale cupluri caracterizate de o profundă conexiune la nivel erotic și spiritual.

Într-un text literar epic, perspectiva narativă reprezintă punctul de vedere din care sunt relatate faptele petrecute de-a lungul acestuia. În opera de față, avem de-a face cu două relatări, ambele având în comun același personaj, pe nume Ileana (sau „Lena”). Fiecare dintre cele două experiențe erotice este relatată în mod cronologic, deși poveștile sunt inversate, astfel încât relatarea primului personaj-narator reprezintă experiența cea mai recentă. 

Numele celor două personaje-narator sunt: Andrei Mavrodin și Barbu Hasnaș. Aceștia se cazaseră la o cabană pentru a vâna, începând, treptat, să se destăinuie unul altuia și astfel, acțiunea propriu-zisă a romanului, reprezentată de amin...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in