Particularități de construcție a unui personaj

Află care sunt metodele folosite de Mircea Eliade pentru a contura portretul personajelor principale, Andrei Mavrodin și Barbu Hasnaș, aruncând o privire și peste acest material. În plus, textul reprezintă o variantă de rezolvare a cerinței de a scrie un eseu în care să prezinți particularitățile de construcție a unui personaj regăsită la examenul de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2013.

Andrei Mavrodin este unul dintre cele două personaje principale ale romanului. Acesta este primul care își relatează povestea de dragoste trăită alături de Ileana, urmat de Barbu Hasnaș, pe care îl întâlnește într-o cabană, unde cei doi sosiseră pentru a vâna. Personajul este caracterizat în mod direct, prin autocaracterizarea prezentă în propriile relatări, precum și în mod indirect, după cum se deduce din vorbele, faptele și trăirile sale.

Mavrodin este un scriitor bucureștean recunoscut și apreciat. El o întâlnește pe Ileana în București, la petrecerea unor prieteni. La începutul relației, cei doi încearcă să se izoleze de lumea din jur, apelând la călătorii. În romantica poveste de dragoste se insinuează, însă, o înstrăinare, un conflict nespus, a cărui origine o aflăm mai târziu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in