Rezumat

Rezumatul nuvelei Nopți la Serampore a fost redactat astfel încât să îți amintești cele mai importante detalii ale vizitei lui Mircea Eliade în India și să poți scrie și alte eseuri legate de această operă. Chiar dacă nu ai reușit încă să citești textul, rezumatul conceput de echipa Liceunet este bine detaliat și îți oferă explicațiile de care ai nevoie. 

„Dorind să se întoarcă la mașină, ajung lângă șosea, însă șoferul dispăruse. Astfel, cei trei decid să pornească pe jos către Serampore. Li se pare că zăresc lumina unui felinar în depărtare, afundându-se în junglă. Pe măsură ce încearcă să găsească drumul către lumina aceea, realizează că ceea ce văzuseră fusese, de fapt, o iluzie. În ciuda acestor sentimente stranii, ei continuă drumul prin pădure, ajungând la o casă ce părea veche de mai bine de o sută de ani. În fața casei se aflau mai multe vetre de jăratic, însă niciun om nu se zărea prin apropiere.

Sunt întâmpinați de un bătrân straniu, care îi conduce la stăpânul așezării, Nilamvara Disa („un bărbat între două vârste, cu o figură foarte palidă, cu privirile înțepenite”). Acesta nu vorbește limba engleză, exprimându-se într-o limbă arhaică, misterioasă, iar ochii îi luceau într-un mod nefiresc. El îi anunță de trei ori că li se pregătesc camerele pentru odihnă, însă în încăpere nu are loc nicio mișcare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in