Fișă de lectură

O fișă de lectură a nuvelei „Nopți la Serampore” de Mircea Eliade te va ajuta să înțelegi mai bine textul și să poți scrie eseuri complete despre această operă. În acest material profesorii noștri au inclus informații despre temă și semnificația titlului, date despre personaje, un scurt rezumat, dar și date despre autor și opera acestuia. Astfel, într-un singur loc vei găsi toate explicațiile de care ai nevoie pentru a înțelege opera lui Mircea Eliade. În plus, vei afla cum trebuie structurată o fisă de lectură de nota 10.

....

Alte opere ale autorului: ,,Romanul adolescentului miop”, „Maitreyi”, „Gaudeamus”, „Domnișoara Christina”, „Nuntă în cer”, „Huliganii”, „La țigănci”, „Noaptea de sânziene”.

Specia literară: Nuvelă

Tipul nuvelei: Nuvelă fantastică

Genul literar: Genul epic

Semnificația titlului: Titlul nuvelei clarifică detalii privind timpul și spațiul în care se desfășoară acțiunea acesteia. Pentru Eliade, nopțile petrecute la Serampore reprezintă un timp mitic, magic, rupt de realitatea perceptibilă: „Niciodată n-am să uit nopțile petrecute cu Bogdanof și Van Manen, în împrejurimile Calcuttei, la Serampore si Titagarh”. Spațiul dsfășurării acțiunii este încărcat de sacralitate, iar în acest context, personajul-narator trăiește o experiență inedită: părăsirea temporară a spațiului și a timpului perceput de către el drept „real”.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in