Lock

Rezumat pe capitole

Lock

Capitolul I  

Allan, protagonistul romanului, își amintește momentul în care a cunoscut-o pe Maitreyi. Tânăra îi păruse destul de urâțică. Era fiica inginerului Narendra Sen, care locuia în Calcutta, alături de familia lui. Împreună cu Lucian, un reporter, Allan îl vizitează pe Narendra Sen.

Capitolul II

Inginerul îi oferă lui Allan o slujbă fiindcă se atașase de tânărul englez. Precum Allan era fascinat de Narendra și de familia acestuia, și bengalezul se arată interesat de viața și prietenii lui. Au loc schimburi culturale interesante, iar preocuparea intensă a lui Eliade pentru studiul Indiei este vizibilă în acest capitol, precum și în cele care urmează.

Capitolul III

Allan se îmbolnăvește de malarie și cade la pat. Fiindcă este nevoie să fie internat în spital, este vizitat de prietenii și cunoscuții săi, de Harold, de Narendra Sen și de fiica acestuia, Maitreyi. Atunci, inginerul îi propune protagonistului să locuiască în casa lui.

Capitolul IV

Allan acceptă invitația inginerului și se mută în locuința acestuia. Rămâne impresionat de grija cu care este tratat. Aici le cunoaște mai bine pe Maitreyi și pe sora ei mai mică, Chabu. Cu această ocazie, învață mai multe despre cultura și obiceiurile din Bengal.

Capitolul V

Dorind să-și lărgească atât cunoștințele culturale, cât și pe cele lingvistice, Allan face un schimb cu Maitreyi. Astfel, acceptă s-o învețe franceză în schimbul unor lecții de bengaleză, deși descoperă rapid că este prea absorbit de prezența tinerei pentru a putea învăța, cu adevărat, alături de ea. În mod surprinzător, se simte tot mai atras de tân...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in