Relația dintre două personaje

Informațiile pe care le găsești pe această pagină te vor ajuta să evidențiezi mult mai bine relația de iubire dintre Allan și Maitreyi, dar și să răspunzi la cerința de a scrie un eseu în care să prezinți relația dintre două personaje dintr-un roman al experienței studiat, regăsită modelul de subiect III, publicat în 01.01.2013, pentru profilul uman.

Relaţia Allan-Maitreyi este conturată de către Allan, personajul-narator, care povesteşte întâmplările la persoana I. Evenimentele prezentate subiectiv sunt inspirate din experienţa reală a autorului, Eliade trăind o poveste de dragoste cu o indiancă pe nume Maitreyi, fiica gazdei sale din India. Jurnalul lui Eliade se suprapune parţial peste jurnalul lui Allan, notiţele acestuia din urmă, rescrise şi interpretate, alcătuind subiectul romanului. Perspectiva narativă actorială permite conturarea unei poveşti exotice cu caracter erotic din punctul de vedere al personajului-narator, reprezentant al culturii occidentale. (...)

Iniţial, relaţia celor două personaje are la bază doar curiozitatea europeanului care descoperă o fiinţă ciudată, feminină şi copilăroasă în acelaşi timp, care, prin particularităţile sale fizice, nu se încadrează în tiparele de frumuseţe ale Occidentului: «Mi se părea urâtă – cu ochii ei prea mari şi prea negri, cu buzele cărnoase şi răsfrânte, cu sânii puternici, de fecioară bengaleză crescută prea plin, ca un fruct trecut în copt».

Treptat, în special după instalarea în casa inginerului, percepţia lui Allan se modifică. Astfel, fata...”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in