Lock

Modul în care se reflectă o temă

Lock

Citind acest eseu vei înțelege modul în care se reflectă tema iubirii în romanul „Maitreyi” de Mircea Eliade și vei reuși mult mai ușor să scrii un material complex pornind de la cerința de a redacta un eseu în care să prezinți modul în care se reflectă o temă într-un roman studiat.

„Maitreyi”, lucrare publicată de către Mircea Eliade în perioada interbelică, reprezintă un roman al experienței, acesta având la bază însemnările autorului din timpul studiilor în India. Impresia de autenticitate este conferită de caracterul subiectiv al romanului, dar și de faptul că punctul de pornire al acestuia se regăsește într-o experiență exotică reperabilă în biografia autorului. La baza acestui roman stă povestea de dragoste a cuplului Maitreyi-Allan, prin urmare, tema romanului „Maitreyi” este iubirea, ea împletindu-se cu exotismul Orientului.

Încă de la început putem observa faptul că iubirea este sentimentul care dictează acțiunile personajelor. Stând la baza romanului, tema iubirii este valorificată prin urmărirea relației dintre Allan și Maitreyi, de la înfiriparea sentimentului până în momentul în care, din cauza diferențelor culturale, legătura amoroasă este brusc întreruptă. Tema este susținută și de prezența unor motive precum cel al cuplului, Allan-Maitreyi fiind întruchiparea sentimentului pur al iubirii.

Viziunea despre lume a autorului este strâns legată de modul în care se conturează tema r...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in