Narendra Sen

Romanul „Maitreyi” a fost publicat pentru prima dată în anul 1933, fiind inspirat de călătoria autorului în Bengal, unde a și trăit o bună perioadă de timp. Pe fondul poveștii de dragoste dintre Maitreyi și englezul Allan (un alter-ego al lui Eliade), opera înfățișează aventura descoperirii unei culturi noi, alături de marile diferențe dintre cultura „vestică” și cea specifică zonei Bengalului.

Fiind un roman, „Maitreyi” are o acțiune complexă, la care participă personaje riguros construite, adeseori surprinse în evoluție. Narendra Sen este capul familiei sale și, totodată, gazda lui Allan, pe care-l primește în gospodăria lui și pe care-l tratează de parcă i-ar fi fost fiu. Personaj secundar, masculin, individual, Narendra Sen este inginer și lucrează în amenajări fluviale, asemenea lui Allan, pe care-l primește în casa lui după ce tânărul se îmbolnăvește de malarie. Astfel, șederea lui Allan devine mai plăcută, mai confortabilă și, cu siguranță, mai interesantă.

Tatăl lui Maitreyi și al lui Chabu, Narendra Sen locuiește alături de soția și copiii lui în cartierul Bhowanipore din Calcutta. Caracterizat direct de către personajul-narator, el are un statut social înalt în societatea în care trăiește, fiind descris ca ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in