Mircea Eliade

Maitreyi

„Maitreyi” este un roman al experienței, publicat de către scriitorul Mircea Eliade în perioada interbelică și având la bază însemnările autorului din timpul studiilor în India. Totodată, opera literară este considerată un roman al autenticității, cu caracter subiectiv, acesta fiind conferit de faptul că punctul de pornire al romanului se regăseşte într-o experienţă exotică întâlnită și  în biografia autorului.

Pe lângă faptul că vei studia acestă operă la școală, ea este inclusă și în programa pentru examenul de Bacalaureat la limba și literatura română, motiv pentru care profesorii cu care colaborează echipa Liceunet au elaborat acest eBook în care au inclus toate explicațiile de care ai nevoie pentru a înțelege textul și pentru a obține note cât mai mari. Așadar, vei găsi o prezentare amplă a evenimentelor care constituie acțiune romanului, vei afla cum o întâlnește Allan pe Maitreyi și cum evoluează relația dintre cei doi, vei putea citi cum este evidențiată tema iubirii în acest text, dar și alte informații care te vor ajuta să te familiarizezi cu textul scris de Mircea Eliade. 

În plus, toate materialele au fost scrise urmând structura cerută la examenul de Bac, iar de fiecare dată când vei avea câte o nelămurire vei putea consulta paginile acestui ghid despre romanul Maitreyi.

Consultă explicațiile pe care Liceunet ți le pune la dispoziție și îți va fi mult mai ușor să înțelegi de ce romanul Maitreyi este considerat un roman al experienței cu caracter subiectiv, cum se construiește portretul personajelor principale sau cum este reflectată viziunea lui Mircea Eliade.

Click aici pentru a citi eBook-ul acum


Review-urile utilizatorului pentru: Maitreyi

Cel mai util pozitiv review

2 din 4 utilizatori consideră acest review util

6 6 6 6 6 6

ACEASTA ESTE CEA MAI CORECTA PENTRU TOTDEAUNA

Scris de: Elev in clasa a 12-a

VS.

Cel mai util negativ review

1 din 1 utilizatori consideră acest review util

5 5 5 5 5 5

Acest eseu a fost foarte bun multumesc


2 din 4 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
6 6 6 6 6 6

, 28.06.2015

ACEASTA ESTE CEA MAI CORECTA PENTRU TOTDEAUNA

Scris de: Elev in clasa a 12-a


1 din 1 utilizatori au găsit acest review ca fiind util:
5 5 5 5 5 5

, 02.01.2017

Acest eseu a fost foarte bun multumesc