Maitreyi

„Maitreyi” este un roman al experienței, publicat de către scriitorul Mircea Eliade în perioada interbelică și având la bază însemnările autorului din timpul studiilor în India. Totodată, opera literară este considerată un roman al autenticității, cu caracter subiectiv, nararea evenimentelor realizându-se la persoana I singular, de către un personaj-narator, acesta fiind conferit de faptul că punctul de pornire al romanului se regăsește într-o experiență exotică întâlnită și în biografia autorului.

Pe lângă faptul că vei studia această operă la școală, ea este inclusă și în programa pentru examenul de Bacalaureat la limba și literatura română, motiv pentru care profesorii cu care colaborează echipa Liceunet au elaborat acest eBook în care au inclus toate explicațiile de care ai nevoie pentru a înțelege textul și pentru a obține note cât mai mari. Așadar, vei găsi o prezentare amplă a evenimentelor care constituie acțiunea romanului, vei afla cum o întâlnește Allan pe Maitreyi și cum evoluează relația dintre cei doi, vei putea citi cum este evidențiată tema iubirii în acest text. De asemenea, tot aici vei găsi caracterizarea lui Allen, a lui Narendra Sen sau a lui Chabu, o prezentare a acțiunii pe momentele subiectului, dar și alte informații care te vor ajuta să te familiarizezi cu textul scris de Mircea Eliade. Iar dacă dorești să vezi care sunt cele mai reprezentative secvențe ale textului, îți recomandăm acest eseu.

În plus, toate materialele au fost scrise urmând structura cerută la examenul de Bac, iar de fiecare dată când vei avea câte o nelămurire vei putea consulta paginile acestui ghid despre romanul Maitreyi.

Consultă explicațiile pe care Liceunet ți le pune la dispoziție și îți va fi mult mai ușor să înțelegi de ce romanul Maitreyi este considerat un roman al experienței cu caracter subiectiv, cum se construiește portretul personajelor principale sau cum este reflectată viziunea lui Mircea Eliade.

În cazul în care dorești să afli cum a fost prezentată povestea din perspectiva protagonistei, îți recomandăm să citești rezumatul operei Dragostea nu moare de Maitreyi Devi.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Maitreyi

[19]
Review-urile utilizatorilor
 • 08.10.2020
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  lipseste comentariul despre scena logodnei mistice,citate
  Bună ziua! Îți mulțumim pentru feedback. Citatul despre care spui se regăsește pe paginile numite „Rezumat”, „Tema și viziunea despre lume” „Particularități de construcție a unui personaj”, „Modul în care se reflectă o temă”, etc, însă vom ține cont de sugestia ta și vom încerca să introducem această parte și pe alte pagini. Pentru a avea o imagine cât mai complexă despre acest text îți recomandăm să citești toate materialele care se găsesc în cadrul eBook-ului. Mult spor!
  Scris de: Editorii Liceunet.ro
 • 28.06.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  ACEASTA ESTE CEA MAI CORECTA PENTRU TOTDEAUNA
 • 06.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  Bun
 • 06.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte util! Mulțumesc mult!