Rezumat

„Les Trois Grâces” este o nuvelă scrisă de Mircea Eliade la Paris, în luna august a anului 1976. Publicarea a urmat un an mai târziu, în limba română, în volumul intitulat „În curte la Dionis”, apărut apoi și în România patru ani mai târziu, în 1981. Opera aparține prozei fantastice a lui Eliade, încadrându-se, conform anumitor perspective, chiar și în literatura științifico-fantastică.

Acțiunea propriu-zisă a nuvelei are loc în timpul unei vacanțe de vară, în cea de-a doua jumătate a lunii iunie, cu ocazia unei întâlniri între patru vechi prieteni la o cabană lângă Poiana Dornei. Evenimentele rememorate și relatate ulterior de către personaje se petrec pe parcursul a trei ani de zile între 1958 și 1961, într-o Românie aflată sub semnul opresiunii ideologice.  

Protagonistul nuvelei este Aurelian Tătaru, un medic controversat, decedat în momentul debutului acțiunii operei. Incipitul este marcat de o discuție între inginerul Hagi Pavel, botanistul Filip Zalomit și doctorul Nicoleanu, care-l cunoscuseră pe răposat și rememorează clipele petrecute alături de el. Ei rețin faptul că, în ziu...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in