La țigănci

La țigănci, opera scrisă de Mircea Eliade în anul 1959 și publicată în 1963, este o nuvelă fantastică ce prezintă povestea profesorului Gavrilescu în urma unei vizite la țigănci și trecerea acestuia din planul realității într-o lume fantastică.

Opera La țigănci este inclusă în programa pentru limba și literatura română și poate și studiată și pentru examenul pentru Bacalaureat, motiv pentru care profesorii noștri ți-au pregătit un eBook în care au inclus cele mai reprezentative informații pe care trebuie să le reții despre textul lui Eliade. Așadar, vei afla ce se petrece în fiecare dintre cele patru planuri în care poate fi împărțit textul cu ajutorul unui rezumat sau al povestirii pe momentele subiectului, vei putea citi o caracterizare complexă a profesorului Gavrilescu și vei afla care sunt principalele motive pentru care La țigănci poate fi considerată o nuvelă fantastică.

În plus, dacă alegi să studiezi La țigănci pentru examenul de Bacalaureat, vei găsi eseuri (tema și viziunea despre lume, particularitățile nuvelei, modul în care se reflectă tema) redactare respectând structura prevăzută în barem, dar și un material cu cele mai reprezentative secvențe.

Accesând eBook-ul în care au fost incluse toate detaliile despre opera La țigănci vei reuși să înțelegi mult mai bine cum sunt evidențiate teme precum timpul și fantasticul, dar și motivele mitologice spre care face trimitere autorul.

Consultă e-Book-ul nuvelei La țigănci de Mircea Eliade de fiecare dată când ai de rezolvat o cerință referitoare la acest text și vei reuși să îți îmbunătățești performanțele școlare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

La țigănci

[8]
Review-urile utilizatorilor
 • 12.04.2019
  Scris de Elev in clasa a 7-a
  Foarte bun ! Multumesc !
 • 30.03.2023
  Scris de Elev in clasa a 9-a
 • 12.12.2022
  Scris de Elev in clasa a 10-a
 • 02.02.2022
  Scris de Elev in clasa a 10-a