Lock

Rezumat

Lock

„Întoarcerea din Rai” este un roman scris de Mircea Eliade și publicat în anul 1934, care surprinde atmosfera Bucureștiului interbelic, marcat de frenezia ce a urmat Marii Uniri.

Acțiunea romanului „Întoarcerea din Rai”are loc în Bucureștiul anilor 1932-1933, iar o mare parte dintre personajele romanului sunt tinerii pe care îi regăsim și în „Huliganii”, un alt roman al lui Eliade, cu tematică și abordare similare. Acesta este primul roman în care Eliade face o schimbare în privința tehnicii narative. Astfel, autorul renunță la utilizarea persoanei întâi în vederea creării impresiei de autenticitate deplină și o înlocuiește cu un alt tip de autenticitate, rezultat al îndepărtării naratorului de personaje, precum și al lipsei identificării acestuia cu personajele romanului.

Pavel Anicet, protagonistul romanului și liderul „grupului de la Corso” (grup de tineri adunați în cafeneaua Corso pentru a dezbate asupra filosofiei generației lor), trăiește această perioadă zbuciumată alături de prieteni p...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in