În curte la Dionis

În curte la Dionis este titlul unei nuvele semnate de Mircea Eliade și publicate pentru prima oară în anul 1977. Tema operei este una mult dezbătută de către autor în operele sale, mai exact, o variantă răsturnată a mitului orific, care se regăsește și în opere precum „Pe strada Mântuleasa”, „Uniforme de general”, „Incognito la Buchenwald”. Astfel, pe parcursul operei, autorul ofer tot felul de indicii precum cântecele populare cântate de Leana sau filosofia de viață a poetului Adrian, iar la final acestea capătă sens reliefând încercarea de a răsturna mitul Orfeu-Eurydice.

Pentru a afla mai multe detalii despre acestă nuvelă fantastică îți recomandăm să citești rezumatul pe care profesorii Liceunet l-au redactat pentru tine. Pe lângă informații despre personaje și desfășurarea acțiunii, aici vei găsi și o sursă de inspirație pentru redactarea propriilor eseuri. 

Accesează eBook-ul și pregătește-ți temele pentru ora de limba română folosind informațiile despre nuvela În curte la Dionis de Mircea Eliade.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

În curte la Dionis

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.