Rezumat

Rezumatul nuvelei „Domnișoara Christina” de Mircea Eliade a fost conceput de către profesorii noștri de limba și literatura română pentru a te ajuta să ăți reamintești cine a fost domnișoara Christina și cum influențează destinul celorlalte personaje care iau parte la acțiune. Citind acest rezumat vei găsi suficiente informații pentru a putea scrie propriul tău material, dar și pentru a înțelege acest text scris de Mircea Eliade.

„Doamna Moscu le arată celor doi musafiri portretul Christinei. Impresionat de frumusețea ei, Egor se oferă să picteze un al doilea tablou, însă este refuzat de Sanda, deși Simina insistă că femeii i-ar face plăcere să fie pictată din nou. Apoi, Simina pleacă la doica ei, pe care Sanda nu o place fiindcă basmele pe care Simina spune că le aude de la ea sunt macabre. Rugată de Egor, fetiţa îi povestește unul dintre aceste basme, despre un fecior de cioban care se îndrăgosteşte de o împărăteasă moartă. Ușor îngrozit, Egor o roagă să-i povestească un basm frumos, iar Simina îi spune despre Christina și visele în care îi apăruse. 

Petrecând mult timp prin sat, domnul Nazarie află povestea îngrozitoare a domnișoarei Christina. Deși era de o frumusețe nemaivăzută, Christina era caracterizată de o cruzime ieșită din comun. Se spunea că ucidea cu plăcere păsări, sucindu-le gâtul. La numai douăzeci de ani, murise ucisă de iubitul său în timpul unei răzmerițe (răscoala de la 1907). Tânăra avea obiceiul de a se dărui goală pe covor țăranilor care veneau, doi câte doi, în iatacul ei...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in