Lock

Domnișoara Christina

Lock

Domnișoara Christina este o nuvelă fantastică scrisă de Mircea Eliade și publicată pentru prima dată de către Editura „Curtea Națională” din București, în anul 1936. Textul lui Eliade are ca sursă de inspirație folclorul românesc, subiectul operei fiind alungarea unui strigoi care bântuia un conac din Câmpia Dunării. 

„Domnișoara Christina” este o expresie clară a înclinației lui Eliade către fantastic și mistic. La vremea publicării operei, aceasta a declanșat numeroase controverse, fiind greșit înțeleasă de cele mai multe ori. Totodată, criticii literari au purtat dispute în ceea ce privește specia literară în care poate fi încadrat acest text. În timp ce unii îl consideră roman, alții sunt de părere că are caracteristicile unei nuvele.

Pentru a te familiariza cu tema acestei opere literare și pentru a-ți aminti în detaliu subiectul prezentat de către Mircea Eliade, echipa Liceunet a pregătit acest eBook în care au fost incluse cele mai importante informații legate de opera Domnișoara Christina. Atât rezumatul, cât și caracterizarea sau fișa de lectură te vor ajuta să rezolvi cu succes toate cerințele pe care le vei primi la ora de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Domnișoara Christina

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 01/20/2020
    Scris de Elev in clasa a 9-a
    Super. Multumim ca existați.