Lock

Ruletistul de Mircea Cărtărescu

Lock

Ruletistul este o povestire scrisă de Mircea Cărtărescu, fiind opera care deschide volumul de proză „Nostalgia”, publicat în anul 1993. Cu patru ani înainte de apariția acestui volum, o altă versiune a acestei povestiri a apărut în volumul intitulat „Visul”.

În primă fază ruletistul este prezentat ca un bețiv lovit de ghinion. Într-o zi acestea ia decizia să participe la un joc al ruletei care presupunea plasarea la tâmplă a unui revolver încărcat cu un singur glonț din șase, punându-și astfel viața în pericol. 

Cu ajutorul rezumatului pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet vei reuși să afli întreaga poveste a ruletistului și să înțelegi mult mai bine firul epic al povestirii scrise de către Mircea Cărtărescu.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest rezumat:

Supraviețuiește de patru ori la rând, iar după aceea, devine faimos în întreaga lume subterană, unde se juca departe de ochii lumii. În același timp, ruletistul se îmbogățește rapid, devenind încrezător și mergând până într-acolo încât organizează o „ediție de Crăciun”, unde încarcă pistolul cu ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ruletistul de Mircea Cărtărescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.