Fișă de lectură

Fișa de lectură a poeziei Poema chiuvetei este materialul de care ai nevoie pentru a reține câte mai repede și cât mai ușor informațiile legate de poezia scrisă de Mircea Cărtărescu. Aici vei găsi date despre viața și opera autorului, vei afla semnificația titlului și tema poeziei, vei putea citi o scurtă interpretare a versurilor, dar și alte informații care te vor ajuta să îți pregătești temele de nota 10. 

....

Alte opere ale autorului: „Poeme de amor”, „Levantul”, „Totul”, (operă în versuri) „Orbitor”, „Enciclopedia zmeilor”, „Travesti”, „Frumoasele străine” (proză); „De ce iubim femeile”, „Postmodernismul românesc”, „Pururi tânăr, înfășurat în pixeli” (eseistică).

Genul literar: Genul liric

Curentul literar: Postmodernism

Structura poeziei: Poezia este alcătuită din două strofe, prima cuprinde 16 versuri, iar a doua 12 versuri.

Personaje: Chiuveta de bucătărie, steaua, gaura din perdea.

Semnificația titlului: Titlul poeziei este unul bizar datorită alăturării a două cuvinte ce par a proveni din lumi complet diferite: „poem” și „chiuvetă’. Acest titlu este menit a surprinde cititorul, a încălca toate convențiile lirice în ceea ce privește titlurile delicate ale poeziilor de dragoste. Un alt rol al titlului este de a prezenta cât se poate de simplu și direct, subiectul poeziei.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in