Poema chiuvetei

„Poema chiuvetei”, scrisă de Mircea Cărtărescu, este o poezie postmodernistă, care parodiază subtil povestea de dragoste dintre Luceafăr și Cătălina. Textul a fost publicat în anul 1982, perioada de debut a postmodernismului în literatura română. Întreaga operă este tratată în manieră postmodernistă, remarcându-se astfel interesul poetului pentru acest curent literar.

Fiind un text postmodernist și având ca tema iubirea este posibil să fie inclus în manualul tău de limba și literatura română pentru clasa a IX-a. Pentru a înțelege cât mai bine poezia lui Mircea Cărtărescu ți-am pregătit mai multe eseuri în care sunt explicate toate noțiunile importante despre textul Poema chiuvetei. Astfel, vei putea citi o interpretare a celor două strofe, vei învăța cum trebuie structurat un comentariu literar sau care este viziunea despre lume a poetului, dar vei putea citi și o fișă de lectură și un eseu care dovedește apartenența la postmodernism a textului.

Citește eBook-ul dedicat poeziei Poema chiuvetei pentru a înțelege cum a abordat Mircea Cărtărescu o temă eminesciană într-o manieră parodică, reușind astfel să se înscrie în rândul poeților postmoderniști.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Poema chiuvetei

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.