Lock

Levantul

Lock

Levantul este o epopee scrisă de către Mircea Cărtărescu și publicată pentru prima oară în anul 1990 de către editura Cartea Românească din București. Opera se încadrează în curentul postmodernist, fiind totodată o recapitulare a istoriei literaturii române.

Epopeea lui Mircea Cărtărescu a fost scrisă respectând tiparul epopeilor clasice ale literaturii române și prezintă călătoria unui tânăr revoluționar dinspre Levent spre București și încercările și reușita acestuia și ale prietenilor săi de a-l înlătura pe domnitorul fanariot din București. Totodată, sunt parodiate operele unor autori cunoscuți precum: Anton Pann, Mircea Eliade, Vasile Alecsandri, Ion Barbu.

Epopeea Levantul, scrisă de Mircea Cărtărescu, se numără printre operele pe care le vei studia în clasa a XII-a la limba și literatura română, astfel că este foarte important că citești comentariul și eseurile pe care ți le punem la dispoziție pentru a te familiariza cu structura textului și pentru a înțelege mesajul pe care îl transmite autorul. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Levantul

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.