Lock

Iarna de Mircea Cărtărescu

Lock

Iarna este titlul unui poem scris de Mircea Cărtărescu și inclus în cadrul volumului de versuri „Nimic. Poeme (1988-1992)”.

Opera este construită după canoanele moderniste, iar după cum se sugerează încă din titlu, anotimpul evocat este iarna, iar întâlnirea cu persoana iubită are loc într-un spațiu familiar, restrâns, o bucătărie asupra căreia se răsfrânge atmosfera specifică anotimpului rece.

Materialul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet reprezintă o variantă de interpretare a versurilor poeziei „Iarna” de Mircea Cărtărescu, iar lecturarea acestui comentariu îți poate folosi drept sursă de inspirație în momentul în care vei avea de scris propria ta lucrare despre această poezie.

Iată și un scurt fragment din textul pe care le vei găsi accesând comentariul poeziei:

În ceea ce privește încadrarea în curentul literar, poezia „Iarna” este postmodernă, deoarece prezintă următoarele particularități, dintre care se menționează selectiv: limbajul familiar, îmbinarea narativității cu lirismul, valorificarea prozaismului, refacerea realității și amplificarea rolului lectorului....

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Iarna de Mircea Cărtărescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.