Minunata lume nouă

Minunata lume nouă este una din capodoperele literare ale secolului XX. Romanul a fost scris de Aldous Huxley în 1932 și descrie o societate distopică, în care se încearcă un control permanent al cetățenilor, acesta realizându-se prin manupularea genetică a rasei umane și prin mascarea minciunii în adevăr absolut.

Printre surse de inspirație ale romanului putem enumera opera „O utopie modernă” a autorului H. G. Wells sau călătoria lui Aldous Huxley cu vaporul din Malaezia către SUA, în 1926, unde a fost marcat de cartea „My life and work” a lui Henry Ford, în special de referințele la tehnici de producere în masă și fabrici de producție gigantice sau ideea lui Ford conform căreia sistemele sale nu vor fi utile doar pentru producerea mașinilor, dar și pentru toate formele de ordine socială. În roman există numeroase referințe la Ford (”Our Ford”, aluzie la ”Our Lord” - Domnul nostru).

Acțiunea romanului are loc în anul 2540, iar cetățeni sunt născuți artificial în urma controlului genetic, iar viața lor este programată dinainte de a se naște. Oamenii sunt creați pentru a fi încadrați într-una dintre cele cinci clase sociale: Alpha, Beta, Gamma, Delta or Epsilon. Clasificarea se face în funcție de inteligență, cei mai inteligenți fiind cei Alpha. Personajele principale ale romanului sunt: Bernard Marx, John, Helmholtz Watson, Lenina Crowne sau Mustapha Mond.

Prezentarea operei literare

Titlul: Minunata lume nouă (Brave New World)

Anul: 1932

Autor: Aldous Huxley (26 July 1894 - 22 November 1963) 

Gen: Roman

In this eBook you can find the analysis of Brave New World in english.

Brave New World is a novel written by English author Aldous Huxley and was published in 1932. It one of the 20th century best ranked novels. 

Other famous works published by Aldous Huxley are: IslandPoint Counter Point, The Doors of Perception, The Perennial Philosophy and The Devils of Loudun.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Minunata lume nouă

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.