Lock

Rezumat pe capitole

Lock

Un rezumat pe capitole al romanului Zodia cancerului te va ajuta să îți reamintești care sunt evenimentele istorice principale pe care le relatează scriitorul Mihail Sadoveanu.

Acțiunea romanului Zodia cancerului se petrece în Principatul Moldovei între anii 1679-1680, în timpul celei de-a treia domnii a lui Gheorghe Duca. Primul capitol îl înfăţişează pe abatele francez Paul de Marenne, care se află în trecere prin Moldova, însoțit de căpitanul mercenar Ilie Turculeț. Acesta se îndreaptă către Istanbul în scopul de a transmite un mesaj secret sultanului din partea regelui Ludovic al XIV-lea al Franței.

Cel de-al doilea capitol îi surprinde pe cei doi ajunși în ținutul Romanului, unde se întâlnesc cu beizade Alecu Ruset (fiu de domnitor), care avea datoria să-l protejeze pe oaspetele cel distins. Devenit acum mai numeros, grupul se îndreaptă către Iași pentru a-l prezenta pe abate domnitorului Gheorghe Duca. Pe măsură ce călătorește tot mai mult, francezul se familiarizează treptat cu diverse locuri și tradiții caracteristice Principatului Moldovei.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in