Lock

Apartenența la specie

Lock

Prezența unui număr mare de personaje, îmbinarea informațiilor din cronicile medievale cu cele transmise pe cale orală sau prezența mai multor planuri de acțiune fac ca această operă să poată fi încadrată în categoria romanului istoric. Demonstrarea apartenței la specie a romanului Zodia cancerului este deosebit de utilă deoarece acest tip de cerință este des întâlnită la evaluările școlare.

O altă trăsătură importantă a acestui tip de roman este informarea cititorului în legătură cu un eveniment social, politic sau personal, trecut și terminat. Din cele trei domnii în Moldova și una în Țara Românească, autorul alege un singur an care-i aparține celei de-a treia. Acesta este marcat, conform letopisețului, de judecarea si execuția a trei boieri care complotaseră împotriva domnului, de obținerea de către Duca a titlului de „hatman al Ucrainei”, precum și de nunta Catrinei, una dintre fiicele sale.

Tipic speciei romanului, se regăsesc în „Zodia cancerului” mai multe planuri de acţiune care se întrepătrund. La acestea participă numeroase personaje, puternic individualizate.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in