Zodia cancerului

Opera Zodia cancerului sau Vremea Ducăi Vodă este un roman istoric care aparține scriitorului Mihail Sadoveanu. Considerat drept „cel mai bun roman istoric românesc”, textul a fost publicat pentru prima dată în anul 1929 la editura Națională din București.

Romanul are ca sursă principală de inspirație „Letopisețul Țării Moldovei de la Dabija-Vodă până la a doua domnie a lui Constantin Mavrocordat” (1662-1743), al cronicarului Ion Neculce și prezintă întâmplările petrecute în timpul celei de-a treia domnii a lui Gheorghe Duca.

Pentru că este posibil ca această operă să se regăsească în manualul tău școlar, ți-am pregătit un eBook cu ajutorul căruia vei putea să te pregătești de nota 10 pentru ora de limba și literatura română. Cu ajutorul rezumatului pe capitole îți vei reaminti care sunt cele mai importante evenimente pe care le narează autorul Mihail Sadoveanu, caracterizarea lui Duca Vodă îți va fi de folos pentru a contura profilul personajului principal, iar materialul care conține informații despre apartenența la specie te va ajuta să îți reamintești trăsăturile romanului istoric. În plus, vei putea citi o fișă de lectură a operei, dar și un material despre cum trebuie alcătuit un comentariu.

Folosește informațiile din acest eBook pentru a înțelege acțiunea romanului Zodia cancerului și pentru a putea reda cât mai clar mesajul pe care vrea autorul să îl transmită cititorilor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Zodia cancerului

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.