Lock

Neamul Șoimăreștilor

Lock

Neamul Șoimăreștilor este un roman istoric al scriitorului Mihail Sadoveanu și a apărut pentru prima dată în perioada 1912-1913, în revista literară Viața românească, iar mai apoi a fost publicat în totalitate în anul 1915 de către editura Minerva din București.

Romanul are ca principală sursă de inspirație Letopisețul Țării Moldovei de la Aaron Vodă încoace scris de cronicarul Miron Costin și în care sunt prezentate evenimentele istorice ce se petrec în timpul domniei lui Tomșa Vodă. Opera lui Mihai Sadoveanu a fost considerată de către criticii literari din acea perioadă ca fiind cel mai valoros roman istoric apărut până în acel moment.

Rezumatul în care sunt prezentate cele mai importante evenimente care au loc în acea perioadă istorică, cel mai important fiind lupta țăranilor liberi de a-ți păstra pământurile, eseul în care se demonstrează că Neamul Șoimăreștilor este un roman istoric, dar și fișa de lectură în care găsești explicații legate de temă sau semnificația titlului, informații despre personaje, dar și date despre autor și opera acestuia îți vor folosi pentru a înțelege mai bine viziunea lui Sadoveanu și mesajul pe care acesta încearcă să îl transmită cititorului. 

Citind informațiile din eBook-ul despre romanul istoric Neamul Șoimăreștilor vei afla cum a reconstituit Mihail Sadoveanu unele momente din istoria națională și istoria Moldovei.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Neamul Șoimăreștilor

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.