Rezumat

„În pădurea Petrișorului” este o povestire scrisă de Mihail Sadoveanu, în care se relatează o întâmplare petrecută la vânătoare. Unul dintre cei mai de seamă prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea, Sadoveanu, este cunoscut pentru talentul său de povestitor, fiind câteodată asemănat cu Ion Creangă, pe care îl admira și chiar îl menționa uneori în opera sa.

Textul începe cu o impresionantă parte descriptivă, înfățișând pădurea, cu peisajele sale pitorești și animalele care locuiau acolo: grangurul cu cântecul lui și penele care îi „sticleau ca gălbenușul oului”, sticleți, pițigoi, musculițe, insecte cu aripi străvezii și albastre, fluturi, precum și iepurele roșcat care dormea „şi mişca botul crăpat, ca-ntr-un vis”.

Apoi, apar personajele: un boier tânăr „cu ochii veseli”, însoțit de un pădurar înalt şi „spătos, cu mustaţa groasă, întunecoasă, dar cu privirea limpede şi senină”. Cei doi plecaseră împreună la vânătoare, însoțiți de câinii lor. Când boierul i se adresează t…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in