Fântâna dintre plopi

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine tehnica povestii în ramă ți-am pregătit rezumatul pentru „Fântâna dintre plopi”, una dintre cele nouă povești care compun opera „Hanu Ancuței” de Mihail Sadoveanu. Îți vei aminti astfel care sunt întâmplările prin care trece protagonistul acestei povestiri, Necului Isac.

Publicat de către Mihail Sadoveanu în perioada interbelică, volumul de povestiri „Hanu Ancuţei” are la bază tehnica povestirii în ramă, fiind un ansamblu narativ format din nouă narațiuni incluse într-o narațiune-cadru. Tema comună a acestor povestiri este evocarea unei lumi apuse, personajele fiind rupte parcă din realitatea cotidiană. Una dintre cele mai relevante este povestirea a patra, și anume „Fântâna dintre plopi”.

Această povestire – alături de celelalte opt – este inserată într-o narațiune-cadru, procedeu specific povestirii în ramă. Naratorul poveștii care constituie rama celorlalte povestiri, deci, al narațiunii-cadru, evocă o seară la Hanu Ancuței, pe care o petrecuse în compania unor tovarăși de-ai săi. Prin urmare, naratorul anonim relatează sosirea la han a lui Neculai Isac, căpitanul de mazili. Neculai atrage atenția drumeților de la han – în special a comisului Ioniță ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in