Lock

Rezumat

Lock

Dacă vei avea de scris un rezumat al operei Hanu Ancuței de Mihail Sadoveanu trebuie să știi că textul este o povestire în ramă, format din nouă povestiri, fiecare dintre ele având altă tematică, însă corelată cu tema principală, dorința de comunicare între oameni.

Pentru fiecare dintre cele nouă povestiri (Iapa lui Vodă, Haralambie, Balaurul, Fântâna dintre plopi, Cealaltă AncuțăJudeț al sărmanilor, Negustor lipscan, Orb săracIstorisirea Zahariei Fântânarul) care compun volumul vei găsi mai jos câte un rezumat care te va ajuta să înțelegi mai bine textul și tehnica pe care Mihail Sadoveanu o utilizează.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest rezumat:

Astfel, povestea comisului începe în vremuri trecute, pe când la Hanu Ancuței era hangiță mama celei de atunci. Venise cu iapa menționată mai devreme, de care era nespus de mândru, și se bucura de compania unor tovarăși de pahar. Deodată, Ioniță zărește un boier îndreptându-se spre ei. Sociabili și politicoși, oamenii îl invită la masă și îi fac cinste cu vin. Ioniță discută cu boierul și aduce vorba despre un vecin care îi furase o bucată de pământ. Cu dârzenie, comisul explică intențiile sale, de a-i aduce la cunoștință lui Vodă despre cele întâmplate, iar dacă Vodă nu...
 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in