Eseu

„Hanu Ancuței” este dovada talentului de povestitor al lui Sadoveanu, care a creat o povestire în ramă de o complexitate impresionantă. Întrucât această operă se numără printre cele pe care trebuie să le citești pentru examenul de Bacalaureat, am conceput eseul de mai jos pentru a te ajuta să îți însușești cât mai repede și mai eficient informațiile de care ai nevoie. Eseul cuprinde date despre operă, semnificația titlului, tema operei, informații despre personaje, elemente de structură și compoziție, dar și un rezumat pe scurt al povestirilor.

Totuși, dacă ai nevoie de mai multe informații despre acest text, îți recomandăm să citești și eseurile: tema și viziunea despre lume, particularitățile povestirii, modul în care se reflectă o temă sau particularități de construcție a unui personaj, întrucât acestea au fost redactate respectând întocmai reperele menționate în cerința de la Bacalaureat.

„Hanu Ancuței” este o colecție de povestiri în ramă, scrise de Mihail Sadoveanu și publicate pentru prima dată în anul 1928, în volumul cu același nume. Utilizând tehnica povestirii în ramă, Sadoveanu se apropie de folclor, întrucât această manieră de a istorisi este veche, cu o lungă și bogată tradiție. Atașamentul scriitorului pentru aceste elemente este evidențiat de opera de față, unde atât limbajul folosit, cât și tematicile și personajele se regăsesc în multe alte creații folclorice.

Titlul operei denumește elementul unificator al tuturor povestirilor cuprinde în cadrul acesteia. Astfel, la Hanul Ancuței se întâlnesc oameni de toate felurile, provenind din medii și domenii de activitate diferite, care își istorisesc experiențele cu ocazia vizitelor pe care le fac. Hanul devine un punct ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in