Lock

Hanu Ancuței

Lock

Hanu Ancuței de Mihail Sadoveanu este un volum de nouă povestiri, publicat în anul 1928. Tehnica ce stă la baza scrierii acestei opere este povestirea în ramă (poveste în poveste), pe care Sadoveanu a preluat-o de la autorii străini, unul dintre ei fiind Giovanni Boccaccio, autorul Decameronului.

Totodată, este de remarcat faptul că relatarea celor nouă povestiri se face într-un singur loc, la han, iar personajul-cheie este comisul Ioniță, acesta încercând să spună mai multe povestiri, dar fiind de fiecare dată întrerupt de celelalte personaje.

Și această operă se numără printre cele incluse în programa pentru examenul de Bacalaureat, motiv pentru care echipa Liceunet a introdus într-un singur eBook toate materialele de care ai nevoie pentru a obține o notă cât mai mare la școală și chiar la examen. Pentru a ilustra cât mai bine tehnica povestirii în ramă și pentru a scrie eseuri cât mai ample în cazul în care va trebui să evidențiezi tema sau particularitățile de construcție a unuia dintre personajele din Hanu Ancuței de Mihail Sadoveanu, profesorii Liceunet au ales povestirea Fântâna dintre plopi, una dintre cele nouă care compun volumul.

Totodată, aici vei găsi un eseu care te va ajuta să dovedești apartenența la specie a povestirii Hanu Ancuței, dar și un material amplu, conceput sub forma unui ghid de scriere a unui comentariu, ce conține informații referitoare la semnificația titlului, perspectiva narativă sau personajele care iau parte la acțiunea operei lui Sadoveanu.

Accesează acest eBook și vei avea un portofoliu online al operei Hanu Ancuței de Mihai Sadoveanu, pe care îl vei putea consulta de fiecare dată când vrei să îți reamintești anumite detalii referitoare la acest text.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Hanu Ancuței

[14]
Review-urile utilizatorilor
 • 31.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Materialul în sine este autentic. Mă ajută să mă inspir cu idei noi. Structura eseurilor însă, personal, lasă puțin de dorit. Paragrafele sunt foarte disproporționale iar "inferența" (felul în care se face tranziția de la un paragraf la altul) este puțin abruptă fără să se urmeze precis cerințele care se dau la BAC. Cu alte cuvinte, dacă am folosi exact același eseu cuvânt cu cuvânt pentru completarea subiectului III nu știu dacă am lua punctajul maxim. TOTODATĂ! Aceasta este doar o critică constructivă. Sincer?! Sincer?! Ce overiți voi pentru 5 Euro pe lună aș putea spune că dați materialele pe degeaba! Vă mulțumesc foarte frumos! N-ați pus un preț exacerbat. Mai ales că marea majoritate a celor care se abonează sunt studenți fără venituri. Continuați cu treaba bună!
  Mulțumim frumos pentru feedback! Vom lua în considerare sugestiile tale. Totodată, sfatul nostru pentru elevii care accesează aceste materiale este să citească în întregime eBook-ul, iar pe baza informațiilor de aici să își structureze singuri eseul, întrucât redactarea cuvânt cu cuvânt a unuia dintre materialele noastre poate fi interpretată de către comisia de evaluare ca plagiat. Spor la învățat și baftă la examene!
  Echipa editorială Liceunet.ro
 • 19.03.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  complex, ușor de înțeles, bine structurat, comentariu Hanul Ancutei care trateaza relatia dintre două personaje este un adevărat ajutor pentru bac.
 • 11.08.2020
  foarte de ajutor
 • 09.09.2019
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  Multumesc mult. Mare ajutor! Sunteti minunati! Echipa de profesori este extraordinara! Toate cele bune! Cristina