Hanu Ancuței

Hanu Ancuței de Mihail Sadoveanu este un volum de nouă povestiri, publicat în anul 1928. Tehnica ce stă la baza scrierii acestei opere este povestirea în ramă (poveste în poveste), pe care Sadoveanu a preluat-o de la autorii străini, unul dintre ei fiind Giovanni Boccaccio, autorul Decameronului.

Totodată, este de remarcat faptul că relatarea celor nouă povestiri se face într-un singur loc, la han, iar personajul-cheie este comisul Ioniță, acesta încercând să spună mai multe povestiri, dar fiind de fiecare dată întrerupt de celelalte personaje.

Și această operă se numără printre cele incluse în programa pentru examenul de Bacalaureat, motiv pentru care echipa Liceunet a introdus într-un singur eBook toate materialele de care ai nevoie pentru a obține o notă cât mai mare la școală și chiar la examen. Pentru a ilustra cât mai bine tehnica povestirii în ramă și pentru a scrie eseuri cât mai ample în cazul în care va trebui să evidențiezi tema sau particularitățile de construcție a unuia dintre personajele din Hanu Ancuței de Mihail Sadoveanu, profesorii Liceunet au ales povestirea Fântâna dintre plopi, una dintre cele nouă care compun volumul.

Totodată, aici vei găsi un eseu care te va ajuta să dovedești apartenența la specie a povestirii Hanu Ancuței, dar și un material amplu, conceput sub forma unui ghid de scriere a unui comentariu, ce conține informații referitoare la semnificația titlului, perspectiva narativă sau personajele care iau parte la acțiunea operei lui Sadoveanu.

Accesează acest eBook și vei avea un portofoliu online al operei Hanu Ancuței de Mihai Sadoveanu, pe care îl vei putea consulta de fiecare dată când vrei să îți reamintești anumite detalii referitoare la acest text.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Hanu Ancuței

[9]
Review-urile utilizatorilor
 • 19.03.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  complex, ușor de înțeles, bine structurat, comentariu Hanul Ancutei care trateaza relatia dintre două personaje este un adevărat ajutor pentru bac.
 • 09.09.2019
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  Multumesc mult. Mare ajutor! Sunteti minunati! Echipa de profesori este extraordinara! Toate cele bune! Cristina
 • 11.08.2020
  foarte de ajutor
 • 08.05.2018
  Ma declar multumita de toate informatiile gasite aici, si da, recomand cu caldura mai departe celor interesati.