Rezumat

Acest rezumat te va ajuta să îți reamintești cele mai importante secvențe ale romanului Frații Jderi de Mihail Sadoveanu, iar în subcapitole vei găsi o prezentare mai amplă a fiecăreia dintre cele trei părți care compun trilogia.

Trilogia „Fraţii Jderi”, scrisă de Mihail Sadoveanu cuprinde romanele „Ucenicia lui Ionuţ” (1935), „Izvorul-alb” (1936) şi „Oamenii Măriei sale” (1942). Aceasta prezintă epoca domniei lui Ştefan cel Mare, surprinsă între anii 1469 şi 1475. 

Ucenicia lui Ionuț se dovedește a fi un șir de examene de vitejie. Acesta trece examenul de oştean adevărat, prin lupta cu inamicii voievodului, salvând astfel viaţa fiului domnesc. Tânărul dovedeşte că este un oștean capabil în lupta împotriva tătarilor, când îl ajută pe Simion să-l prindă pe fiul lui Mamac Han. Apoi, jupâniţa Nasta este răpită de tătari. Ionuţ pleacă în căutarea ei fără acordul familiei. Alături de el pleacă doar slujitorul său, Gheorghe Botezatu Tătarul. (...) Trilogia „Fraţii Jderi” ia forma unei epopei, reconstituind cu succes și autenticitate  specificul vremurilor domniei lui Ştefan cel Mare (cuprinsă în perioada 1469 – 1475). De asemenea, „Frații Jderi” se bucură de o complexitate deosebită, constituind o cronică, o legendă, un poem folcloric, un roman realist, de aventură, de dragoste, de familie, precum și un roman social.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in